Poświąteczne nadwyżki żywności – co z nimi zrobić?

Święta za nami, a w wielu domach pozostały nadwyżki żywności, której nie jesteśmy w stanie już zjeść. Jeśli nie mamy pomysłu, jak ponownie ją wykorzystać, warto sprawdzić, gdzie w Krakowie można zostawić niewykorzystane produkty spożywcze, wypieki czy słoik z barszczem, którego ugotowaliśmy zbyt wiele.

w Krakowie lodówki działają w 4 punktach:

ul. Sas-Zubrzyckiego 10

ul. Sudolska 7a

os. Szkolne 20

ul. Praska 52

W lodówce można zostawić warzywa, owoce, ciasta, chleb czy przetwory. Produkty własnego wyrobu należy dokładnie opisać: z czego się składają i kiedy zostały przygotowane. Nie zostawiamy natomiast surowego mięsa, produktów zawierających surowe jaja, artykułów nadpsutych i alkoholu.

op. MSX

fot. krakow.pl

źródło: krakow.pl