Poświąteczne nadwyżki żywności – co z nimi zrobić?
28/12/2024 - 07:33
Święta za nami, a w wielu domach pozostały nadwyżki żywności, której nie jesteśmy w stanie już zjeść. Jeśli nie mamy pomysłu, jak ponownie ją wykorzystać, warto sprawdzić, gdzie w Krakowie można zostawić niewykorzystane produkty spożywcze, wypieki czy słoik z barszczem, którego ugotowaliśmy zbyt wiele.
w Krakowie lodówki działają w 4 punktach:
ul. Sas-Zubrzyckiego 10
ul. Sudolska 7a
os. Szkolne 20
ul. Praska 52
W lodówce można zostawić warzywa, owoce, ciasta, chleb czy przetwory. Produkty własnego wyrobu należy dokładnie opisać: z czego się składają i kiedy zostały przygotowane. Nie zostawiamy natomiast surowego mięsa, produktów zawierających surowe jaja, artykułów nadpsutych i alkoholu.
op. MSX
fot. krakow.pl
źródło: krakow.pl