Festiwal Zup w Kuryer Restaurant

Rusza Festiwal Zup. Przez 12 dni będzie można odkrywać bogactwo smaków, aromatów i sezonowych składników w starannie przygotowanych zupach, inspirowanych "krakoską" tradycją kulinarną. W menu festiwalowym:

  • Krupnik krakowski – klasyczna, aromatyczna zupa na wywarze mięsnym, z dodatkiem kaszy i świeżych warzyw
  • Zupa dyniowa – kremowa, delikatna, o subtelnej słodyczy dyni i przypraw korzennych
  • Krem z raków – elegancka propozycja dla smakoszy, pełna głębi i morskiego aromatu
  • Bulion z dziczyzny z kluseczkami – esencjonalny wywar, którego bogactwo smaku dopełniają lekkie, domowe kluseczki

Festiwal zup trwa od 24 września do 5 października.

Radio Famka jest patronem medialnym tego wydarzenia.

więcej informacji: https://www.garamondhotel.com/restauracja-bar/wyda...

op. KM, MSX